FAQ

FAQ

Hieronder een overzicht van veel gestelde vragen. Indien u er uw antwoord niet terug vindt, contacteer ons dan via de contactpagina.


Voor een maagballon is dat 1000€ ( de prijs van de ballon zelf) + de wettelijke remgelden van zo’n ingreep (details kan je ons vragen). Reken alvast op 1500€. Voor een maagband is dat 1200 € ( de prijs van de maagband zelf) + de wettelijke remgelden van de ingreep (details kan je opvragen). Reken ook hiervoor op 1500€. Voor een maagbypass is dat tussen 1100 en 1200€ : allemaal wettelijke remgelden. Heb je een hospitalisatieverzekering? Dan zullen zij je nog vergoeden voor de oplegfacturen. Je kan je hierover informeren bij je verzekeringsmaatschappij.

Bereken je BMI op de home-pagina. De calculator geeft je meteen het resultaat .

Iedereen die wil afslanken of zijn leefstijl wil veranderen ,kan bij ons terecht. Laat je niet afschrikken door ‘obesitas’ in onze naam. 1kg of veel meer, als jij beslist hebt er iets aan te doen of je wil je leefstijl gezonder maken zonder dat je echt overgewicht hebt: je bent welkom!

Je komt in aanmerking voor een vermageringsoperatie als je BMI minstens 35 is. Behalve voor de maagballon, dan is een BMI 30 nodig. Bereken dus eerst je BMI.

Iedereen is welkom voor begeleiding, met veel of weinig kilo’s als doel of gewoon omdat je je leefstijl wil aanpassen. Of omdat je vragen hebt bij wat gezond is en wat niet.

Is je BMI 30 of meer, dan kan je opteren voor een maagballon gedurende 6 maanden begeleiding. Zie je dat niet zitten of is je BMI lager dan 30, dan is een eenvoudige inspanning om je leefstijl te veranderen voldoende: wij kunnen je helpen bij het doorlopen van die verandering en je steunen en helpen bij het oefenen van je nieuwe eetgewoontes, het ganse afvalproces lang. Beslis je dat je op dieet gaat, hou dan rekening met het jojo-effect gezien een dieet steeds tijdelijk is…

Dan kan je, als je BMI minstens 35 is, toch een vermageringsoperatie ondergaan, maar je draagt de kosten helemaal zelf. Details hiervan kan op eenvoudige aanvraag via het contactformulier.

Je kan maar tussenkomst van het ziekenfonds genieten in volgende gevallen:
- als je BMI 40 of meer is.
- als je BMI 35 of meer is en je hebt (pre-) diabetes, onbehandelbare hoge bloeddruk of een slaapapnoesyndroom

Ben je niet op de hoogte van je suikermetabolisme of slaapkwaliteit en is je BMI tussen 35 en 40, dan kan je een afspraak maken en onderzoeken we eerst deze gezondheidsklachten.